Μίλα, μήλα μαγικά

Διασκευή από το έργο The Big Magic του Brendan Murray

O Μπόμπο, ο ευκολόπιστος ήρωας του έργου, μαθαίνει ότι ένα μεγάλο κακό έρχεται. Φοβισμένος κόβει τα δέντρα του κήπου του για να φτιάξει ένα φράχτη να προφυλαχτεί. Η έλευση ενός ξένου (πρόκειται για έναν πρόσφυγα) απομονώνει περισσότερο τον Μπόμπο και «ως δια μαγείας» το μεγάλο κακό έρχεται. Ο κόσμος σταματάει να γυρνάει.

Με την βοήθεια του φεγγαριού ο Μπόμπο ξεκινάει να ανακαλύψει την «Μεγάλη μαγεία» που θα κάνει τον κόσμο να γυρίσει και πάλι. Ανεβαίνει στο σκοτεινό βουνό, κατεβαίνει στην σιωπηλή θάλασσα και πετάει πάνω από τον αδιαπέραστο ουρανό για να καταλάβει τελικά ότι η «Μεγάλη μαγεία» ήταν, να μοιραστεί ένα μήλο με τον πεινασμένο ξένο που είχε φτάσει στο κήπο του.

Το έργο είναι ένα παραμύθι που μέσα από το χιούμορ και το παιχνίδι αναδεικνύει τις έννοιες της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης ως βασικούς παράγοντες αντίστασης στον συντηρητισμό που δημιουργεί ο φόβος ενός κόσμου που συνεχώς αλλάζει.

Το έργο «Μίλα, μήλα μαγικά» έκανε πρεμιέρα το 2014 στο θέατρο «Φούρνος» και συνεχίζει την περιοδεία του σε σχολεία και θέατρα της Αθήνας και της περιφέρειας.

Σκηνοθεσία : Ομάδα Αστροναύτες

Μετάφραση : Αγγελική Τόμπρου

Παίζουν : Φρόσω Ζαγοραίου (Φεγγάρι), Ντίνος Ποντικόπουλος (Μπόμπο), Δημήτρης Μικιός (Ξένος)

Σκηνικά : Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος

Κούκλες : Αγγελική Γουναρίδη

Μουσική : Τίμος Χατζηιωάννου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Θεοδόσης