ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ομάδα ξεκίνησε τις «πτήσεις» της το 2006, κάνοντας το παιδικό μας όνειρο πραγματικότητα. Να γίνουμε «Αστροναύτες».

Από τον πρώτο κιόλας χρόνο το ύφος της δουλειάς μας κέρδισε τους μικρούς, αλλά και τους «μεγάλους» θεατές. Έτσι, το αμείωτο ενδιαφέρον και η συνεχής παρουσία τους στα θεατρικά δρώμενα της ομάδας μας, ενίσχυσαν το κέφι, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας.

Τα αυστηρά επιλεγμένα έργα, η αφοσίωση στο παιδικό θέατρο και η πίστη πως η παραστατική τέχνη του θεάτρου συμβάλλει καταλυτικά τόσο στην ψυχαγωγία όσο και στην ψυχοσύνθεση των παιδιών, οδηγούν όλα αυτά τα χρόνια τα βήματα μας.

Έτσι, η θεματική των παραστάσεων, το χιούμορ και το παιχνίδι, ψυχαγωγούν τους μικρούς θεατές ενώ παράλληλα καλλιεργούν ένα γόνιμο πεδίο σκέψης και διαλόγου πάνω στα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και τις ανθρώπινες αξίες. Το ύφος των παραστάσεων χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη διαφορετικών θεατρικών μορφών (πρόζα, θέατρο κούκλας, σκιές, χορός), με έντονες τις επιρροές του λαϊκού θεάτρου και του θεάτρου δρόμου.

Αναφορές για την πρωτοτυπία των μέσων και των τεχνικών που επιλέγονται για το ανέβασμα των θεατρικών μας έργων κάνει ο Θεόδωρος Γραμματάς (Καθηγητής Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) στο βιβλίο του, Στη χώρα του Τοτώρα, εκδ. ΠΑΤΑΚΗ. Ανάλογες αναφορές υπάρχουν στην υπό έκδοση διδακτορική διατριβή της Αλεξίας Παπακώστα, Κώδικες επικοινωνίας στο θέατρο για παιδιά.

Η ομάδα μας παρουσιάζει παραστάσεις και για το ενήλικο κοινό, ενώ έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία μουσικά και θεατρικά φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, το 1ο και 2ο World Jazz Music Festival, και το 1ο φεστιβάλ παιδικού θεάτρου σε συνεργασία με το θέατρο «Φούρνος». Τα έργα μας έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, στην ελληνική περιφέρεια αλλά και στο εξωτερικό, ενώ οι παραγωγές μας είναι ευέλικτες και προσαρμόζονται στους πιο απρόσμενους χώρους.

Όλη η πορεία των «Αστροναυτών» έχει πραγματοποιηθεί με την αρωγή φίλων και συνεργατών μας, χωρίς καμία κρατική ή άλλη επιχορήγηση.

Οι τρέχουσες παραστάσεις μας είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας.