Η ομάδα ξεκίνησε τις «πτήσεις» της το 2006, κάνοντας το παιδικό μας όνειρο πραγματικότητα. Να γίνουμε «Αστροναύτες». Από τον πρώτο κιόλας χρόνο το ύφος της δουλειάς μας κέρδισε τους μικρούς, αλλά και τους «μεγάλους» θεατές. Έτσι, το αμείωτο ενδιαφέρον και η συνεχής παρουσία τους στα θεατρικά δρώμενα της ομάδας μας, ενίσχυσαν το κέφι, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας.

Τα αυστηρά επιλεγμένα έργα, η αφοσίωση στο παιδικό θέατρο και η πίστη πως η παραστατική τέχνη του θεάτρου συμβάλλει καταλυτικά τόσο στην ψυχαγωγία όσο και στην ψυχοσύνθεση των παιδιών, οδηγούν όλα αυτά τα χρόνια τα βήματα μας.

Έτσι, η θεματική των παραστάσεων, το χιούμορ και το παιχνίδι, ψυχαγωγούν τους μικρούς θεατές ενώ παράλληλα καλλιεργούν ένα γόνιμο πεδίο σκέψης και διαλόγου πάνω στα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και τις ανθρώπινες αξίες. Το ύφος των παραστάσεων χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη διαφορετικών θεατρικών μορφών (πρόζα, θέατρο κούκλας, σκιές, χορός), με έντονες τις επιρροές του λαϊκού θεάτρου και του θεάτρου δρόμου.

Αναφορές για την πρωτοτυπία των μέσων και των τεχνικών που επιλέγονται για το ανέβασμα των θεατρικών μας έργων κάνει ο Θεόδωρος Γραμματάς (Καθηγητής Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) στο βιβλίο του, Στη χώρα του Τοτώρα, εκδ. ΠΑΤΑΚΗ. Ανάλογες αναφορές υπάρχουν στην υπό έκδοση διδακτορική διατριβή της Αλεξίας Παπακώστα, Κώδικες επικοινωνίας στο θέατρο για παιδιά.

Επιπλέον, παρουσιάζει παραστάσεις και performances για το ενήλικο κοινό. Σημαντικό κεφάλαιο της έρευνάς μας είναι οι κώδικες του σωματικο΄λυ θεάτρου και ιδιαίτερα της τέχνης του ζωντανού αγάλματος. Οι χαρακτήρες των ζωντανών αγαλμάτων μας ξεχωρίζουν για τη σύλληψη, απόδοση και την ποιότητα των κοστουμιών μας και έχουν εκπροσωπήσει τη Χώρα μας στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του είδους στο εξωτερικό.

Τέλος, η ομάδα μας έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία μουσικά και θεατρικά φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, το 1 ο , 2 ο , και 3 ο World Jazz Music Festival, το 1ο φεστιβάλ παιδικού θεάτρου σε συνεργασία με το θέατρο «Φούρνος» αλλά και το Variete σύγχρονου τσίρκου Circus Tales. Οι παραγωγές μας είναι ευέλικτες και προσαρμόζονται στους πιο απρόσμενους χώρους στην Αθήνα, στην ελληνική περιφέρεια αλλά και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Όλη η πορεία των «Αστροναυτών» έχει πραγματοποιηθεί με την αρωγή φίλων και συνεργατών μας, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Οι τρέχουσες παραστάσεις μας είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας.