ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ του Άντον Τσέχοφ

Η ομάδα Αστροναύτες δοκιμάζεται σε ένα από τα αριστουργηματικά μονόπρακτα του Τσέχωφ αλλά και του παγκόσμιου θεάτρου, την «πρόταση γάμου».

Σε μια απρόβλεπτη σκηνική μεταφορά, τρυφερή και ξεκαρδιστική μαζί, ερμηνεύουν με δεξιοτεχνία η Φρόσω Ζαγοραίου και ο Ντίνος Ποντικόπουλος. Ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας λιβάδια, λίμνες  και «καλλιστεία» σκύλων με την συναρπαστική φόρμα του αυτοσχεδιασμού. Παράλληλα ο Αντώνης Σκαμνάκης, συμπράττει ζωντανά συνδυάζοντας την σύγχρονη τεχνολογία (looping) με ακουστικό ήχο φέρνοντας στην σκηνή ένα από τα παλαιότερα όργανα της δυτικής μουσικής (tenor viola da gamba).

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Μάιο του 2014 στην Αθήνα και στη συνέχεια ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα όπου παρουσιάστηκε σε πολλούς διαφορετικούς και απρόσμενους χώρους. Αξίζει να αναφερθεί ότι η παράσταση ταξίδεψε και εκτός συνόρων (Αργεντινή, Ουρουγουάη, Κύπρο, Πολωνία, Τσεχία και Τουρκία) όπου  το  κοινό την αγκάλιασε πολύ θερμά.

Περίληψη:

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς, ξεκινάει μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα να πάει να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα της καρδιάς του. Τη συναντά τυχαία στην εξοχή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να της διατυπώσει την πρόταση και εκείνη απεγνωσμένα να του δείξει πόσο τον θέλει. Όμως, κάποια παρεξήγηση επιμένει να εμφανίζεται τη στιγμή ακριβώς που δεν πρέπει, πότε για ένα κτήμα και πότε για έναν σκύλο, μέχρι που η ανείπωτη πρόταση γάμου σχεδόν «πεθαίνει» τον υποψήφιο γαμπρό!

Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού.

Μουσική σύνθεση & εκτέλεση(tenor viola da gamba): Αντώνης Σκαμνάκης

Κοστούμια: Ελένη Καραμέρου

Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Βασιλακοπούλου

Παίζουν: Φρόσω Ζαγοραίου, Ντίνος Ποντικόπουλος.

Αφίσα: Ειρήνη Τσιράκη

Φωτογραφίες: Milan Svoboda. Ελένη Σαρλίδου και Δημήτρης Θεοδόσης, Περικλής Παπανδρεόπουλος.

Video Παράστασης:

Φωτογραφίες Παράστασης: