Φρόσω Ζαγοραίου

Ηθοποιός

Μεγάλωσε στη Νάουσα της Πάρου. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης «Καρόλος Κουν». Έχει συνεργαστεί με τον Γ. Μιχαηλίδη στο «Ανοιχτό Θέατρο», έχει παίξει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στο «Θεσσαλικό θέατρο», στο «Θέατρο Νέων» του Δημήτρη Σεϊτάνη, στην παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη, σε παραστάσεις του Νίκου Αρμάου, Κυριακής Σπανού, των Bijoux de Kant κ.α.

Το 2006 παράλληλα με την υποκριτική, μπαίνει στον τομέα της οργάνωσης παραγωγών. Θερμές κριτικές εισέπραξαν οι παραστάσεις «Μ ένα καράβι φορτηγό» (το έργο προτάθηκε από την ένωση κριτικών Ελλάδας για το βραβείο «Κάρολος Κουν» -σύλληψη ιδέας, επιμέλεια κειμένου και παραγωγή). Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2007 είχε την τιμή να οργανώσει την περιοδεία της εν λόγω παράστασης σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου χάρη στην σπουδαία χορηγία της εταιρείας Salty Dog sails και του καπετάνιου της, μία εμπειρία που κατέχει ξεχωριστή θέση στην θεατρική της πορεία.

Ακολουθεί η performance Graveyard cafe band in extremis που απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη, από την ένωση κριτικών Ελλάδας (ηθοποιός, οργάνωση παραγωγής). Στη συνέχεια, η παραγωγή “Dance me to the end of Greece” -Ξένοι περιηγητές στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού, με κεντρικό θέμα αναζήτησης την ελληνικότητα κατά την περίοδο της σύστασης του ελληνικού κράτους και της ελληνικής ταυτότητας. Η παράσταση παρουσιάστηκε σε δύο εκδοχές, η πρώτη βασιζόταν σε κείμενα για τις περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου και παρουσιάστηκε στο Επιγραφικό Μουσείο και στο μουσείο Μπενάκη –ενώ η δεύτερη αφορούσε στην πόλη της Θεσ/νικης και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Δημητρίων 2012 στο Γενί Τζαμί (ηθοποιός, σύλληψη ιδέας, οργάνωση παραγωγής με τη συνεργασία της Κυριακής Σπανού).

Εργάστηκε για 2 χρόνια από το 2010 έως 2012 στο Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ) στο τμήμα των ΔΗΠΕΘΕ.

Tο 2013  ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά με τον χορό Butoh κι έλαβε μέρος στην παράσταση της Μαριάννας Τσαγκαράκη «Sempre Viva»

Από το 2015 δημιουργεί χαρακτήρες Ζωντανών Αγαλμάτων και παίρνει μέρος σε φεστιβάλ του είδους κυρίως στο εξωτερικό.  La sirena Theoni-Mermaid Theoni και The Royal Peacock or A Chess Challenge είναι οι τίτλοι των σόου των ζωντανών αγαλμάτων. Μάλιστα το δεύτερο, συμμετείχε στην ταινία του Γιώργου Τζιβελέκη Smile it η οποία έχει ήδη διακριθεί από τις πρώτες της συμμετοχές σε διεθνής συναντήσεις. Από το 2014 είναι βασικός συνεργάτης της ομάδας Αστροναύτες.